Toimintasuunnitelma 2021-2022

Kauden 2021-2022 liiton puheenjohtajan teemana on ”Tekevä, näkyvä lion”. Tähän sisältyy ydinajatus: Me leijonat olemme aktiivisia toimijoita. Olemme liikkeellä suurella sydämellä ja auttavin käsin. Sen mitä teemme, teemme näkyvästi. Olemme itse työmme parhaat markkinoijat. Palvelutyö ja yhdessä tekeminen on hauskaa ja houkuttelevaa. Jokainen aktiviteettimme on itsessään mainos ja kutsu liittyä mukaan. 

Etsimme uusia lioneita ja alueellisia tarpeita tuoreille klubeille. Kartoitamme itsellemme tilaisuuksia palveluun. Hyödynnämme iältään nuorten jäsenten intoa ja energiaa ja sitoutamme heidät pysyvästi toimintaamme. Nautimme ja iloitsemme yhdessäolosta. Tavoitteena on toimelias, tyytyväinen lion. 

Lions-piiri 107-L ry on järjestön ja liiton määrittämän toiminta-alueensa klubien keskuselin. Piirin toiminta-alue on järjestön muodostama liiton osapiiri, jonka rajat on määritelty liiton määrittelemän piirijaon mukaisesti. Piiri on jaettu järjestön sääntöjen mukaisesti alueisiin ja lohkoihin virkailijoineen. 

Piirin ohjesäännön mukaan piirin tarkoituksena on toimia piirin alueella toimivien rekisteröityjen lionsklubien yhdyssiteenä ja neuvovana keskuselimenä. Lisäksi piirin tarkoituksena on toimia läheisessä yhteistyössä Lions Clubs Internationalin (järjestö) ja Suomen Lions-liitto ry:n (liitto) kanssa.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi piiri:

  • tukee ja ohjaa jäsenklubiensa toimintaa
  • hankkii ja levittää alan tietoutta sekä järjestää valmennusta ja opastusta klubien virkailijoille, uusille klubien jäsenille (lioneille) ja muille jäsenille sekä puolisoille
  • järjestää kokouksia, esitelmätilaisuuksia, retkiä, juhlia ja muita vastaavia tilaisuuksia
  • julkaisee piirilehteä ja ylläpitää omaa verkkosivustoa sekä toimii sosiaalisessa mediassa

Piiri ja sen jäsenklubit ovat voittoa tavoittelemattomia yleishyödyllisiä yhdistyksiä. 

Tässä toimintasuunnitelmassa on piirille avattu painopistealueet ja keskeiset toimintatavat Suomen lionstoiminnan strategisten päämäärien saavuttamiseksi. Piirin päätavoitteita ovat jäsenmäärän kasvu, LCI Forward -ohjelman toteuttaminen, maailmanlaajuisen toimintaryhmämallin (GAT) käyttö piirissä ja klubeissa sekä LCIF:n monipuolinen huomioiminen ja klubien toiminnan kehittäminen.

Katso toimintasuunnitelma kokonaisuudessaan alla olevasta pdf:stä

Toimikauden teemat


Kansainvälinen teema: ”We Serve”

Kotimainen teema: ”Lions, monta tapaa tehdä hyvää”

Puheenjohtajan teema: ”Tekevä, näkyvä lion”

Piirin teema: ”Yhteistyössä on voimaa”