Nuorisovaihtotietoa 2022/2023

Lions-toiminta on palvelutoiminnan lisäksi kansainvälistä toimintaa, jossa opitaan tuntemaan erilaisia kulttuureja ja ihmisiä. Lions-liitto pyrkii tukemaan kansainvälistä toimintaa mm. nuorisovaihdon avulla.

Pudasjärven lionsklubit ovat vuosikausia lähettäneet nuoria vaihtoon ja nyt on Pudasjärven klubien järjestämä kansainvälinen nuorisoleiri Pikku-Syötteellä 7.1.2023.

Kansainvälisiä kokemuksia perheille ja toisen asteen opiskelijoille

LC Pudasjärvi organisoi yhdessä LC Pudasjärvi/Hilimojen kanssa
L-piirin kansainvälisen nuorisoleirin vuodenvaihteessa. Aurora Borealis - Winter Wonderland Lions Youth camp 107 L tarjoaa kahdellekymmenelle nuorelle mahdollisuuden asua perheissä 27.12.2022 alkaen ja perheet huolehtivat nuoret Pikku-Syötteelle leirille 7.1.2023.

Yksi Lions-talvileiri on ollut aikaisemmin Grönlannissa ja nyt meillä on loistava tilaisuus esitellä pakkasta, lunta ja ennen kaikkea tavallista elämää Suomessa ja Pudasjärvellä. Iloksemme perheitä, jotka ottavat nuoren tai kaksi asumaan luokseen, on ilmaantunut jo mukavasti. Lisää tarvitaan vielä ja kannustamme hiukankin asiasta kiinnostuneita ilmoittautumaan. Kokemus on varmasti ikimuistoinen. Tehtävään ei ole erityisvaatimuksia, välttävä yhteinen kieli ja halu tutustuttaa nuori suomalaiseen elämään, ympäristöön ja harrastuksiin.

Tarvitsemme myös paikallisia nuoria, jotka voivat olla yhteydessä saapuviin nuoriin jo syksyn aikana. Aikaisemmin olen esittänyt lukiolle ja ammatilliseen koulutukseen, että nuoret hankkisivat opintopisteitä yhteydenpidolla ja osallistumalla leirille ns. isäntänuorina. Kansainvälisyyskasvatukseen, kieliopintoihin ja matkailualan opintoihin ainakin tämä sopisi. Ottakaapa opettajat koppia asiasta, kerron teille lisää asiasta.

Leirillä nuoret ovat myös naapuriklubien vieraina ja tutustuvat mm Ranuan eläinpuistoon, poro- ja huskytilaan, joulupukkia käydään tervehtimässä Rovaniemellä ja tutustutaan Arktikumin tiedemuseoon, Posiolla tutustutaan Pentikin tuotteisiin ja taiteeseen, kokeillaan Pikku-Syötteen aktiviteetteja ja vietetään aikaa keskustellen nuotion äärellä. Ties vaikka Syötteen maahiset tulisivat rumpujen kanssa kastetta antamaan. Isäntänuorilla on mahdollisuus osallistua myös retkiin.

Tutustumispaikkakunnilla on mahdollisuus tavata L-piirin piirikuvernöörejä ja piirihallituksen väkeä ja kaupungin/kunnan johtoa tavataan mieluusti. Nuoret pitävät päivittäin digitaalista teksti- ja kuvapäiväkirjaa, joka toivottavasti leviää maailmalle kertoen Pudasjärvestä ja hyvästä leiriläisten huomioimisesta. Samoin kuvaviestit kertovat L-piirin toiminnasta ja osallistuvista paikkakunnista.

Leirin johtajana odotan innolla kansainvälisiä nuoria Pudasjärvelle ja toivon, että heti marraskuun alussa, kun hakijat on valittu, leirin koordinaattori Hilimojen Maaret Ihme pääsee ottamaan yhteyttä nuorten perheisiin. Leiriorganisaation toiminta selkiytyy syyskuun aikana ja päivittyy leirin lähestyessä.

Korona kiltti, pysy poissa, jotta ”kolmas kerta toden sanoo”, kahden peruutuksen jälkeen.

Katri Virtanen
leirin johtaja
LC Pudasjärvi