Rauhanjulistekilpailun Suomen edustaja N-piiristä

Kansainvälisessä rauhanjulistekilpailussa Suomea lähtee edustamaan Aava Arasolan työ "Rauha on väkivallan vastakohta, rauha on erilaisuuden hyväksymistä ja rauha on turvallisuuden tuntemista". 12-vuotias Arasola on Helsingin Herttoniemenrannan ala-asteen 6. luokalla ja voittaja tulee N-piiristä. Onnea voittajalle! 

Toiseksi sijoittui Ilse Conway työ Someron Joensuun koulun 5B-luokalta A-piiristä. Conway työn nimi on ”Rauha on onnea, iloa ja hyvää oloa”. Conwayn työ oli myös yleisön suosikki Facebook-äänestyksessä.

Kolmanneksi tuli Mandi Kokkosen työ Sotkamon Tenetin koulun 7E-luokalta I-piiristä. Kokkosen sanoin ”Rauhan saavuttamiseksi pitää ymmärtää tasa-arvon tärkeys."

Kiitos myös kaikille töitä Facebookissa äänestäneille. 

Yli 30 vuotta rauhanjulistekilpailuita

Yli kolmen vuosikymmenen ajan lionsklubit eri puolilla maailmaa ovat sponsoroineet kansainvälisiä rauhanjulistekilpailuita paikallisissa kouluissa ja nuorisoryhmissä. Kilpailu kannustaa nuoria ympäri maailmaa ilmaisemaan näkemyksiään rauhasta.

Kauden 2020–2021 rauhanjulistekilpailun teema on Rauhaa palvelun kautta. Kilpailuun pystyi osallistumaan nuoret, jotka olivat 11-13-vuotiaita 15.11.2020.

Rauhanjulistekilpailun arviointi

Julisteista arvioidaan omaperäisyys, taiteellisuus ja teeman ilmaisu.

Julisteet käyvät läpi useita arviointitasoja: paikallinen, piiri, moninkertaispiiri ja kansainvälinen. Kansainvälisellä tasolla tuomarit taide-, rauhan-, nuoriso- ja koulutusyhteisöistä sekä tiedotusvälineistä valitsevat yhden pääpalkinnon voittajan ja 23 kunniamaininnan saavaa työtä.

Rauhanjulistekilpailun palkinnot

Kansainvälisille voittajille ilmoitetaan voitosta viimeistään 1.2.2021.

Yksi kansainvälisen pääpalkinnon voittaja saa 5 000 dollaria ja matkan palkinnonluovutustilaisuuteen.

Kullekin 23:sta kunniamaininnan saajasta luovutetaan 500 dollarin rahapalkinto ja todistus saavutuksesta