Rauhanjuliste 2023-2024

Yli kolmen vuosikymmenen ajan lionsklubit ympäri maailmaa ovat sponsoroineet erityisen taidekilpailun kouluissa ja nuorisoryhmissä. Kauden 2023-24 teemana on Uskalla unelmoida.

Kansainväliseen rauhanjulistekilpailuun voivat osallistua 11-13 -vuotiaat.

Klubi sponsoroi paikallista koulua tai nuorisoryhmää hankkimalla heille rauhanjulistepaketin (17 e + postikulut) tarvikemyynnin verkkokaupasta www.lionsverkkokauppa.fi.

Klubi valitsee voittajatyön, joka toimitetaan 15.11.23 mennessä piirikuvernöörille. Piirien voittajista valitaan Suomen edustaja kuvernöörineuvoston kokouksessa 26.11.23.

HUOM:

Suomenkieliset rauhanjulistepaketit on loppuunmyyty verkkokaupassa, emmekä saa niitä enää lisää. Myös ruotsin- tai englanninkielisiä paketteja voi käyttää, vain paketista löytyvää koodia tarvitaan kilpailuun osallistumiseen.

Lue lisää >>

KILPAILUN MÄÄRÄAJAT

Kilpailutyöt, jotka eivät noudata seuraavia määräaikoja, hylätään.

15. tammikuuta
Paketit menevät myyntiin kansainvälisen päämajan klubitarvikkeiden myyntiosastosta.

1. lokakuuta
Määräaika kilpailupakettien ostamiseksi kansainvälisen päämajan klubitarvikkeiden myyntiosastosta.

15. marraskuuta
Postileiman määräaika klubille yhden voittajajulisteen lähettämiseksi (sponsoroitua kilpailua kohti) piirikuvernöörille. Voittajatyöt eivät ole vielä tällöin julkisia, eikä niitä voi julkaista piirin nettisivuilla.

1. joulukuuta
Postileiman määräaika piirikuvernöörille voittajajulisteen lähettämiseksi moninkertaispiirin kuvernöörineuvoston puheenjohtajalle. Tällöin Suomen Lions-liitto julkaisee piirien voittajatyöt nettisivuillaan yleisöäänestystä varten. Samaan aikaan ne voidaan julkistaa piirin nettisivulla.

15. joulukuuta
Postileiman määräaika moninkertaispiirin voittajajulisteen lähettämiseksi kansainvälisen päämajan PR-osastoon.

1. helmikuuta
Kansainvälisille voittajille ilmoitetaan tänä päivänä tai ennen sitä.

KILPAILUSÄÄNNÖT JA -EHDOT

Klubien, piirien ja moninkertaispiirien tulisi huolellisesti varmistaa, että niiden voittajajuliste täyttää kaikki alla olevat ohjeet, ennen kuin ne lähettävät sen seuraavalle kilpailutasolle. Kilpailutyöt, jotka eivät täytä alla olevia sääntöjä ja ehtoja, hylätään.

Vain lionsklubi voi järjestää kilpailun paikallisessa (paikallisissa) koulussa (kouluissa) tai organisoidu(i)ssa nuorisoryhmässä (nuorisoryhmissä), kuten NMKY:n ohjelmat, partiolaiset jne. Huom.: Kilpailua ei voida pitää nuorisoryhmissä, joita lionsklubi sponsoroi, kuten leoklubi tai partioryhmä. Mutta noiden ryhmien yksittäiset jäsenet (kuten leot tai partiolaiset) voivat osallistua, jos kilpailu pidetään heidän koulussaan tai jossain toisessa organisoidussa nuorisoryhmässä.

Kilpailu on avoin oppilaille, jotka ovat 11-, 12- tai 13-vuotiaita 15. marraskuuta. Hyväksyttävät syntymäpäivät on mainittu kilpailupaketissa.

Kilpailun teema muuttuu vuosittain ja löytyy kilpailupaketista.

Taideteoksen tulee olla vähintään 33 cm x 50 cm ja enintään 50 cm x 60 cm. Älä pane pahvikehystä äläkä kehystä taideteosta.

Vain yksi kilpailutyö oppilasta kohden ja jokaisen työn on oltava vain yhden oppilaan työ.

Koko taideteoksen on oltava oppilaan alkuperäinen luomus. Jäljennöksiä ei hyväksytä.

Kaikki ilmaisuvälineet hyväksytään. Huom.: Liitu-, hiili- ja pastelliliitutyöt tulisi ruiskuttaa suojalakalla tuhriintumisen estämiseksi. Älä laminoi kilpailutöitä.

Kolmiulotteisia kilpailutöitä ei hyväksytä. Kilpailutöihin ei saa liimata, niitata eikä kiinnittää mitään.

Kirjoituksen tai numeroiden käyttöä julisteen etupuolella millään kielellä ei sallita: Taiteilijan nimikirjoitus tai nimen alkukirjaimet tulisi kirjoittaa julisteen taakse.

Taideteos tulisi tehdä taipuisasta materiaalista, niin että se voidaan kääriä rullalle postitusputkessa lähettämistä varten. Älä taita julistetta.

Osanottajat ottavat kaiken vastuun myöhästyneistä, kadonneista, väärään osoitteeseen joutuneista tai epäselvällä osoitteella lähetetyistä kilpailutöistä. Riittämättömällä postimaksulla varustetut kilpailutyöt hylätään.

Lions Clubs International ei ole vastuussa arvosteluprosessin aikana vahingoittuneista, tuhoutuneista tai hukkaan joutuneista töistä. Kilpailutöiden vastaanottamisesta ei voida ilmoittaa eikä niitä palauttaa; niistä tulee Lions Clubs Internationalin omaisuutta, kun ne on saatu.

Rauhanjulistekilpailun kuvia ei voi käyttää ilman Lions Clubs Internationalin kirjallista lupaa. Harkitessaan tilaisuutta osallistumiseen rauhanjulistekilpailuun osanottajat suostuvat siihen, että Lions Clubs International saa käyttää heidän nimiään ja valokuviaan mainos- ja julkisuustarkoituksiin. Lisäksi kansainvälisen pääpalkinnon voittajaa, kahta perheenjäsentä (yksi vanhemmista tai laillinen holhooja) sekä klubipresidenttiä tai klubin jäsentä (jonka klubipresidentti on määrännyt tehtävään) vaaditaan osallistumaan palkintoseremoniaan

Lionien päivänä Yhdistyneiden Kansakuntien kanssa (voi muuttua). Kansainvälisen pääpalkinnon voittaja ei voi saada palkintoja tulevissa Lions Clubs Internationalin järjestämissä rauhanjulistekilpailuissa. Osallistumalla osanottajat suostuvat noudattamaan näitä sääntöjä ja tuomareiden ja Lions Clubs Internationalin päätöksiä. Lions Clubs International voi peruuttaa kilpailun milloin tahansa ilman ennakkovaroitusta. Kilpailu ei ole voimassa, jos laki estää, verottaa tai rajoittaa sitä.

Lue lisää kansainvälisen järjestön kotisivuilta

KILPAILUN MÄÄRÄAJAT

Kilpailutyöt, jotka eivät noudata seuraavia määräaikoja, hylätään.

15. tammikuuta
Paketit menevät myyntiin kansainvälisen päämajan klubitarvikkeiden myyntiosastosta.

1. lokakuuta
Määräaika kilpailupakettien ostamiseksi kansainvälisen päämajan klubitarvikkeiden myyntiosastosta.

15. marraskuuta
Postileiman määräaika klubille yhden voittajajulisteen lähettämiseksi (sponsoroitua kilpailua kohti) piirikuvernöörille. Voittajatyöt eivät ole vielä tällöin julkisia, eikä niitä voi julkaista piirin nettisivuilla.