LC Rovaniemi/Ronjat lahjoitti päähineitä

LC Rovaniemi/Ronjat lahjoitti päähineitä Lapin Keskussairaalan 5 A -osaston syöpäpotilaille

LC Rovaniemi/Ronjat lahjoitti pipoja, huiveja ja pantoja yhteensä 100 kappaletta syöpäpotilaille Lapin Keskussairaalan 5 A -osastolle. Osa päähineistä oli itsetehtyjä ja osa kerättiin muuten.

Keräykseen osallistuivat myös LC Rovaniemi/Napapiiri ja LC Rovaniemi/Lainas.

LKS:n 5 A -osaston puolesta lahjoituksen vastaanottivat Tarja Mäki ja Jennifer Flores. He kertoivat, että pipoja tarvitaan koko ajan ja niitä menee useita kymmeniä vuodessa.

Päähineitä tarvitsevat syöpäpotilaat, joiden hiukset lähtevät hoitojen seurauksena. Hoitojen jälkeen pään iho on arka ja sitä suojaamaan tarvitaan pehmeä pipo tai vastaava. Lisäksi pää tulee suojata kylmältä talvella ja auringon kuumalta paahteelta kesällä. Useat potilaat käyttävät mieluummin puuvillapipoa kuin peruukkia. Pipo on edullisempi, helpompi pestä ja tyyliäkin voi vaihtaa useammin. Pipo on erityisen käyttökelpoinen kesällä, koska se ei ole niin kuuma. Miehien suosikki on lippalakki.

Kaikilla potilailla ei tule päähinettä itse hankittua, ja vaikka tulisikin, niin lahjoituspipo tuottaa sekä antamisen että saamisen iloa. Tämä lahjoitus oli jatkoa tammikuussa tehdylle villasukkalahjoitukselle. Sekä villasukkia että pipoja tarvitaan jatkossakin.

Lämmin kiitos kaikille keräyksessä mukana olleille. Lahjoitustilaisuudessa olivat läsnä LC Rovaniemi/Ronjista Sari Ihalainen, Anne Kunnari, Anne Sandberg ja Merja Lämsä.

Juttu ja kuvat 1 ja 3: Merja Lämsä, kuva 2: Sari Ihalainen