LC Rovaniemi / Ronjien lahjoitus

Lahjoitusta luovuttamassa vasemmalta lukien Anne Sandberg ja Tarja Puhakka ja vastaanottamassa Sisko Karjalainen ja Seija Hiltunen

LC Rovaniemi/Ronjat lahjoitti 3 000 € Lasten- ja nuorisopsykiatrian poliklinikalle

LC Rovaniemi/Ronjat lahjoitti 3 000 € Lapin sairaanhoitopiirin Lasten- ja nuorisopsykiatrian poliklinikalle. Varat kerättiin myymällä puisia Ronja -kuusia. Lahjoitus käytetään seikkailu- ja tarinametsän suunnitteluun ja toteuttamiseen.

LC Rovaniemi/Ronjat keräsi varoja Lapin sairaanhoitopiirin Lasten- ja nuorisopsykiatrian toiminnan tukemiseen syksyn 2020 aikana. Kerätyt varat lahjoitettiin Visit Rovaniemen järjestämän ”Joulua ei ole peruttu” -joulukalenterin luukun numero 5 avaamisen yhteydessä 5.12. Lahjoitusshekin 3 000 € vastaanottivat tilaisuudessa Lapin Sairaanhoitopiirin Lasten- ja nuorisopsykiatrian osastonhoitaja Sisko Karjalainen ja Lastenpsykiatrian klinikan sosiaalityöntekijä Seija Hiltunen. Lahjoituksella on tarkoitus suunnitella lastenpsykiatrian osaston läheisyyteen seikkailu- ja tarinametsä parantamaan lasten ja nuorten viihtyvyyttä ja hyvinvointia.

Joulukalenteriluukun avauksessa kuultiin satu ja Ronja -kuoron laulu esitys. Satu kertoi Ronja -tytöstä, joka etsi omaa tapaansa tehdä hyvää ja auttaa muita. Ronja -tytön seikkailu vei Napapiirille Joulupukin luo ja joulupukin luona Ronja tyttö ymmärsi, että hänen on tärkeää hyväksyä itsensä, vaikka välillä tuntuisi, että on erilainen kuin muut. Sekä sadulla että lahjoitetulla rahasummalla Ronjat haluavat tukea Lapin lasten psyykkistä jaksamista.

Lahjoitusrahat on kerätty myymällä Ronjien itse suunnittelemaa ja toteuttamaa Ronja -kuusta. Kuusi on monivuotinen, monikäyttöinen ja ekologinen puukuusi, joka voi ilahduttaa jouluna jouluvaloilla ja juhannuksena vaikka köynnöskasvien tukena. Aidon Ronja -kuusen tunnistaa sydämenmuotoisesta Ronja -logosta ja kuuset on numeroitu. Kuusten toteutuksessa ovat olleet mukana Viiden Tähden koti, Progear ja puuseppä Kaisa Karvo.

Lämmin kiitos toteutuksessa mukana olleille ja jokaiselle Ronja -kuusen hankkineelle. Yhdessä saimme jälleen kerran tehtyä hyvää ja arvokasta.

Teksti: Sanna Blancosequeiros