Kemin leijonat lahjoittivat polkupyöriä

10.5.2023

Kemin leijonat lahjoittivat ukrainalaisille pakolaisille polkupyöriä helpottamaan arjesta selviytymiseen. Lisäksi lahjoitettiin kypärät, lukot ja valot. 

Lapin, Kuusamon ja Pudasjärven leijonat saivat tammikuussa 2023 lions klubien kansainväliseltä säätiöltä 28000 euron apurahan tällä alueella olevien ukrainalaisten pakolaisten auttamiseen. 

Ukrainalaisilla, jotka ovat kokeneet sodan karmean todellisuuden, kärsimykset ja läheisten surulliset kohtalot, on pakolaisuuden myötä edessään uuden elämän rakentaminen vieraassa maassa, kulttuurissa ja kieliympäristössä. L-piirin leijonat tarjoavat apurahalla ukrainalaisille pakolaisille heidän tarpeita ja toiveita kuunnellen monenlaista apua, tavaroiden lisäksi myös harrastusmahdollisuuksia. Harrastustoimintaan osallistuminen lisää ukrainalaisten fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ja samalla antaa mahdollisuuden tutustua suomalaiseen yhteiskuntaan ja paikallisiin ihmisiin. Kotoutumista parhaimmillaan! Polkupyörillä ukrainalaiset pääsevät töihin, kouluun ja harrastuksiin.